У цьому переконані в прокуратурі Рівненської області. Нагадаємо, трагедія сталась у селі Рудня. Вранці у вівторок місцевий підприємець наказав робітникам почистити цистерну з-під олії, яка знаходиться у підвалі крамниці. Першим до бочки поліз 25-річний хлопець, майже відразу йому стало зле.

Із токсичної пастки робітників дістав власник крамниці, - кажуть місцеві. Він намагався їх врятувати, але всі спроби виявились марними.

Звістка про трагедію сколихнула навколишні села. Загиблих робітників селяни знали як працьовитих чоловіків, у яких лишились сім'ї та неповнолітні діти.

Цистерну, в якій загинули люди, не використовували останніх 5 років, - кажуть селяни. За цей час тут накопичилось чимало токсичних випарів. Робітники про це не знали і тому полізли до бочки без жодних засобів захисту. Хто у цьому винен, зараз з’ясовують правоохоронці. Прокуратура вже порушила кримінальну справу за фактом порушень закону про охорону праці, що призвело до загибелі людей.

У прокуратурі сумніваються, що загиблі робітники були належним чином оформлені на роботу. Якщо підозри підтвердяться, власнику крамниці, який відправив чоловіків у токсичну пастку, загрожує до 5 років обмеження або ж навіть 7 років позбавлення волі.