фото ілюстративне
Травматолог Рівненської обласної дитячої лікарні відмовився надавати медичну допомогу дитині, у якої не було захисної маски.

Про це розповіла мама дитини у Фейсбук.

"03.02.2022 року приблизно о 20.00 трапилася дуже неприємна ситуація в Обласній дитячій лікарні відділення травмпункту , до якого приїхала я зі своєю дитиною неповнолітньою ( дитині нема навіть 10 років ), яка отримала травму руки ( перелом). Та звернулась до дитячого лікаря ортопеда-травматолога Ільчинського Олега Володимировича, який на той момент був на зміні , і на моє прохання оглянути дитину та надати медичну допомогу відмовився", - повідомляє мама дитини.

За словами жінки, лікар вигнав дитину з переломаною рукою з оглядового кабінету, оскільки у неї не було маски.

Надали дитині допомогу тільки після того, як приїхала поліція. Тоді у медзакладі викликали іншого лікаря. Тепер матір,  робитиме все для того, щоб травматолог поніс адміністративну відповідальність.

Лікар Олег Ільницький дав роз’яснення у відповідь на цей допис. Окрім того, що Валентина Гажаман відмовилась одягати дитині маску, так ще й перебувала у верхньому одязі. На його зауваження жінка почала вживати нецензурну лексику. За словами травматолога, це він насправді викликав поліцію та написав заяву про вчинення дрібного хуліганства.

Лікар з приймального відділення, який зрештою надавав дитині допомогу, зауважив, що травма сталася о 17 годині, а опинився хлопчик у лікарні приблизно о 20:00.

«Гажаман не цікавила дитина, її захопив скандал, сварка», — говорить Олег Ільницький.

Читайте також: Черговий антирекорд: на Рівненщині за добу зафіксували понад 2,5 тисячі випадків COVID-19