"Сором Рівненській облдержадміністрації". Саме так сказала Соломія Бобровська. Народна депутатка від Рівненщини обурена бездіяльністю Віталія Коваля. Мова йде про розміщення бригади територіальної оборони. Адже в області досі не знайшли відповідне приміщення. Детальніше у наступному сюжеті.

Народна депутатка Соломія Бобровська розкритикувала діяльність голови Рівненської ОДА Віталія Коваля з трибуни Верховної ради. А саме у питанні територіальної оборони.

Депутатка додає, що деякі з голів ОДА “палець об палець не вдаряють, щоб знайти час і зустрітися з комбригами для розташування того чи іншого штабу”. Зрозумівши, свій "провал" Віталій Коваль таки зібрав нараду.

Питання і справді дуже важливе. Віталій Коваль наголосив, що приміщення є, але потрібно щоб рівненська міська рада передала його в тимчасове користування саме міжрегіональним територіальним управлінням.

Але чи проголосують за таке рішення депутати невідомо. Адже за інформацією анонімного телеграм каналу, військові оглянули в місті різні приміщення і врешті зійшлися на єдиному варіанті – старе приміщення колишнього дитячого садочка, а пізніше колишнього притулку для безхатченків. Але, є одне але..

З цих джерел стає зрозумілим, що Олександр Третяк постійно намагався уникнути такого варіанту. Аж поки вчора нардепи не поставили чиновника перед фактом: або скликає позачергову сесію і приймає необхідне для міста рішення, або влаштують йому «хвилину слави» з трибуни міськради.

Ось так і виходить, що Віталій Коваль пообіцяв і сказав, що приміщення є, але по суті його досі немає. Та це не єдине, що змушує задуматися судячи з наради Віталія Коваля.

Та схоже цим словам голові Рівненської ОДА не усі вірять.

Віталій Коваль наголосив, що затримка у всіх питаннях лише за містом. У п'ятницю 4 лютого має відбутися позачергова сесія міської ради. Де і стане відомо чи вміє очільник області домовлятися та стримувати слово.

Читайте також: У Рівному триває оперативна нарада стосовно формування територіальної оборони