Все сталось вночі, на залізничному переїзді. Водій вантажівки вирішив його проскочити на червоний сигнал світлофора. Протаранив шлагбаум та зупинився прямо на коліях. Відбувся удар. Зіткнення з потягом було такої сили, що уламки причіпа полетіли у будинок поруч. Пошкоджений дах. Машиніст потяга отримав важкі травми і зараз у реанімації. Анастасія Ковальчук побувала на місці події.

Не проскочив. На цих кадрах - момент зіткнення вантажівки та потяга у Дубно. Трагедія трапилася в ніч на третє лютого. Її свідками стали місцеві патрульні. На переїзді вони побачили заблокований автомобіль між шлагбаумами.

Поліцейські побачили поїзд і відбігли вбік. Він рухався зі швидкістю до 90 кілометрів на годину. Машиніст загальмував, але він був вже надто близько до переїзду.

В результаті - причіп повністю пошкоджений. Ба більше, його частини розлетілися з такою силою, що опинилися на даху будинку пана Валерія. Ось так тепер виглядає його помешкання. Чоловік живе тут сам. На момент трагедії він якраз збирався спати.

Чоловік поки не рахував збитків, але йому пообіцяли все компенсувати. Телефонували від власника вантажівки. А він, до слова, залишився неушкодженим. На відміну від машиніста пасажирського поїзду "Київ-Івано-Франківськ". З понівеченого локомотиву потяга його витягали рятувальники.

Пасажири поїзду не постраждали. А ось машиніста родом із Київщини, 27-річного Олександра, медики доставили у важкому стані до Дубенської міської лікарні. Нині його готують до транспортування в нейрохірургічне відділення на операцію: або в Рівне, або в профільну залізничну лікарню у Львові. Адже є ризик, що машиніст залишиться на все життя прикованим до ліжка.

В дубенській поліції вважають, автопригоди можна було уникнути, якби водій вантажівки вчинив інакше.

Слідство поки триває, водія не затримали. Проте, за такі дії загрожує до 3 років обмеження волі. За словами чергового по переїзду, таких водіїв, які намагаються "проскочити" перед поїздом чимало. Лише з початку року на цьому переїзді складено 31 рапорт. Та фіксувати встигають не всіх, адже треба встигнути записати номери та колір автомобіля. Водіїв, які ризикують потрапити під поїзд насправді значно більше. І як бачимо, нашкодити вони можуть не лише собі, але й машиністам.

Читайте також: У Дубні в ДТП зіткнулися пасажирський потяг та вантажівка