Цього тижня у Карпатах складуться практично ідеальні умови для активного зимового відпочинку. Вдень очікуються слабкі морози, яскраве сонце не сліпитиме очі, а швидкість вітру не перевищуватиме 5–6 м/с. Проте кататися можна лише у дозволених зонах, оскільки у високогір'ї зберігається значна сніголавинна небезпека.

 Погода в Буковелі

Небо цього тижня затягнуте хмарами — лише 3 та 5 лютого можливі невеликі прояснення. Щодня падатиме сніг, переважно дрібний. Висота снігового покрову досягла 65 см і продовжує збільшуватись. Вночі помірно морозно — до -6–8 °С, удень — -1–4 °С. Зважаючи на слабкий вітер (до 5 м/с), умови для катання на сноубордах та лижах чудові. Сезон у самому розпалі!

Погода в Славському

На початку тижня термометри покажуть до -6 °С уночі та -3–4 °С — удень. Приблизно із суботи, 5 лютого, середня нічна температура становитиме -4 °С, а денна — близько 0 °С. Як і на інших українських курортах, тут пануватиме хмарна погода, прояснення можливі лише 5 лютого. Сніг падатиме постійно з різною інтенсивністю — його вже «насипало» тут близько 40 см. Вітер не завадить катанню: більшу частину часу тут майже безвітряно (2–3 м/с), 6 та 7 лютого можливе незначне посилення вітру до 6–7 м/с.

Погода на Драгобраті

Удень на високогірному курорті України триматимуться слабкі морози -1–4 °С, вночі — -5–7 °С. Погода буде похмурою, лише 3 та 5 лютого, можлива мінлива хмарність. За даними Sinoptik.ua, очікуються невеликий сніг і слабкий (до 5 м/с) вітер без поривів. Не проґавте цей ідеальний час для незабутнього відпочинку! Сніговий покрив досяг на Драгобраті 202 см.

Сніголавинна обстановка

Погода в Карпатах продовжує бути сніговою, тож ризик сходження лавин залишається високим. Значну сніголавинну небезпеку оголошено у високогір'ї Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей. Не випробовуйте долю — відкладіть до весни підкорення Говерли. Пильність варто зберігати не лише у гірській місцевості, а й на автошляхах Закарпаття — кілька лавин уже зійшло на проїжджу частину в районах Рахова та Ділового.