Відсторонили від роботи через відсутність вакцинації. Мова йде про нещеплених комунальників, медиків та місцевих чиновників. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я набув чинності сьогодні, 31 січня. Скільки людей на Рівненщині тимчасово опиняться без роботи та як уникнути відсторонення, далі у сюжеті

Павло Сільковський лікар анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні, який є противником примусової вакцинації. Але тепер така ідеологія лишила його без роботи.

Від сьогодні, 31 січня, згідно з новим наказом МОЗу, Павла як і інших невакцинованих медиків, комунальників та держслужбовців, буде відсторонено від роботи попри великий досвід сфері.

Та, на щастя, у Павла є ще робота у приватній клініці, чим не можуть потішитися медики, у яких посада в державному закладі єдина. У рівненських лікарнях кажуть, що після нового наказу МОЗ, вони опинилися між двох вогнів.

У період пандемії - медики на вагу золота. Усі регулярно повторюють, що їх зараз обмаль. Та попри це у Міністерстві вирішили відсторонювати невакцинованих, кажуть це заради безпеки інших людей.

Та окрім медиків без роботи залишаться невакциновані працівники органів місцевого самоврядування. Станом на 28 січня січня статистика наступна. Ще однією сферою на потенційне відсторонення є комунальники. У Рівненській облдержадміністрації вже оприлюднили загальну кількість усіх відсторонених.

Варто зазначити, що відсторонення - це не звільнення і поширюється дія наказу до завершення загальнонаціонального карантину, станом на сьогодні, це 31 березня. Разом з тим, заклади, які відсторонили працівників мають право на їхнє місце взяти тимчасово іншу особу, до поки відсторонені не зроблять хоча б одну дозу вакцини, або не матимуть офіційного підтвердження щодо протипоказів.

Читайте також: У Рівному медики зможуть безкоштовно вивчати англійську мову