Хворі та знесилені чекають своєї черги. Так, рівняни, які мають підозру на COVID-19, йдуть робити ПЛР-тестування. Однак, черги у медзакладах божевільно величезні. Відтак, людям з температурою, тиском або іншими симптомами доводиться стояти годинами на холоді у черзі. Медики теж обурені, але чим саме - дивіться у сюжеті.

У таких умовах рівнянам доводиться стояти у черзі до пунктів збору біоматеріалів для ПЛР-тестування. Для когось це норма, а хтось відверто шокований.

Рівняни обурені, що їм доводиться годинами в мороз стояти у черзі, особливо, коли захворювання набирає обертів. Відтак, просять медиків комфортних умов.

Головний лікар додає, що лише в їхньому закладі щодня проводять 250 ПЛР-тестувань і понад 200 з них позитивні.

Медики додають, що зараз особливо вразливими до ковіду є діти. Це пов'язують з особливостями нового штаму "Омікрон". Таку тенденцію помітили навіть унавчальних закладах. Відтак, дітей відправили на дистанційне навчання.

Попри це медики очікують погіршення епідситуації в регіоні. Відтак, черги за ПЛР-тестуванням, ймовірно, збільшаться. Аби скоротити їх в Рівному відкрили додатковий пункт забору біоматеріалів. Він працюватиме по будням з 8:15 до 10:30 на базі Рівненського діагностичного центру.

Читайте також: Рівненські школи відзавтра переходять на дистанційне навчання (ВІДЕО)