Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації у зв’язку з високою ймовірністю лісових пожеж. Посушлива погода триває на Рівненщині вже другий тиждень – у лісах майже щодня виникають пожежі, які вже знищили понад 30 гектарів лісового фонду.

У цей період, кажуть фахівці, ліси можуть зайнятись від найменшої іскри. Причина більшості пожеж – людський фактор, - розповідають пожежники. Хтось залишив багаття без нагляду, а хтось – підпалив ліс зумисне.

На боротьбу з лісовими пожежами кинули навіть авіацію. З висоти пташиного польоту легше розгледіти вогнище. Літаки облітають лісові масиви. Якщо помітили вогонь або навіть маленький димок, відразу сповіщають наземні служби.

А от любитель пікніків Дмитро Леонтіюк від розпорядження губернатора не в захваті. Він саме збирався з друзями на шашлики до лісу. Та тепер плани доведеться міняти.

У деяких храмах Рівне нщини уже моляться про зміну погоди. Тут почались молебні з проханням про дощ. Люди побоюються за свої врожаї адже через засуху на полях гинуть посіви. Втішити їх намагаються синоптики. Найближчими днями вони прогнозують опади у всіх районах Рівне нщини. Та чи на довго врятує дощ від спеки, синоптики сказати не беруться.