Грається з собакою, обожнює сиру рибу та приймає ванни. Усе це про видру. Вона стала домашнім улюбленцем та оселилась в родині на Рівненщині. Від загибелі червонокнижну тварину врятували люди. Та попри прив'язаність та піклування про дикого звіра, для нього шукають нову домівку. Максимально схожу на природнє середовище проживання видр.

Це піврічна видра Пушик. В родині Никончуків вона оселилася з одномісячного віку. Нині товаришує з собакою Джеком.

Для незвичного домашнього улюбленця господарі створили усі умови. На дворі встановили ванну. Видра плаває в крижаній воді, коли забажає.

А ось таким був Пушик, коли його знайшли у лісі. Покинуте місячне маля врятували від загибелі. Маму видреня шукали, та марно.

Домашній червонокнижний улюбленець найбільше полюбляє сиру рибу, але не гребує і курятиною. Тварина добре орієнтується у домі та людей не боїться.

Рятівники Пушика нині прагнуть знайти звіру домівку, де б він міг би жити наче у природі. Попросили допомоги в зоозахисників.

Однак прилаштувати видру досить складно, кажуть фахівці. Усе тому, що вона занесена до Червоної Книги. Закон вимагає особливих умов утримання.

Тож і власники, і зоозахисники чекають, який центр запропонує найкращі умови. Найбільше прагнуть передати фахівцям, які б підготували Пушика та випустили в дику природу.

Читайте також: На Рівненщині прогнозують снігові замети та хуртовини