За процесуального керівництва органів прокуратури Рівненської області з початку року завершено досудове розслідування стосовно 11 жителів Рівненщини, які надавали або отримували неправомірну вигоду. Суми хабарів різні – від 1 тисячі до 10 тисяч гривень. При цьому порушники пропонують як національну, так і іноземну валюту.

Найчастіше, за даними слідства, таким чином від адміністративної відповідальності та, відповідно, втрати водійського посвідчення, хочуть відкупитись водії в стані алкогольного сп’яніння. Є серед цих десяти також провадження стосовно чоловіка, який пропонував поліцейським гроші за уникнення відповідальності за домашнє насильство.

Крім того судитимуть інспектора Головного управління ДСНС України в Рівненській області. Він вимагав та одержав хабар від керівника одного з оздоровчих комплексів. Натомість обіцяв посприяти, аби заклад не закрили через численні порушення правил пожежної безпеки, які виявили в ході позапланової перевірки. 5 тисяч гривень неправомірної вигоди він одержав на банківську картку дружини.

Усі обвинувальні акти скеровано до судів Рівненщини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські розшукують обвинуваченого в побитті рівнянки