Замість гаражів багатоповерхівка. У Рівному жителям будинку на вулиці Шухевича повідомили про незаконність встановлення їх гаражів на прибудинковій території. Якщо люди самотужки не заберуть ці конструкції, якими користуються понад 35 років, їх знесуть. Та найбільше ці рівняни переймаються, що на ласий шматок землі хтось накинув оком. І якщо зникнуть гаражі, тут може вирости багатоповерхівка. У темі розбиралася Катерина Савченко.

В'ячеслав Ольшановський мешкає у одній з найбільших багатоповерхівок міста на вулиці Шухевича, 2. Машини на цій території, каже чоловік, залишали з моменту побудови будинку. У 90-тих роках, почали облаштовувати гаражі, аби захистити власне майно.

Та наприкінці минулого року на гаражах, яких тут трохи менше 3 десятків, з'явились оголошення. У них просили людей звільнити територію від гаражів. Якщо власники майна не зроблять це самотужки, конструкції демонтують. Люди почали обурюватись та стукати у владні кабінети, бо навіть декілька машин здатні утворити колапс в їх дворі.

Крім того, люди переконують понад 35 років лише вони доглядали за цією територією.

Та найбільше люди переймаються, що, якщо демонтують гаражі, на цій території може вирости багатоповерхівка. І тоді це питання турбуватиме не лише декілька десятків родин, а й жителів усіх навколишніх багатоповерхівок. Тож рівняни пішли і на засідання міськвиконкому. Голова тергромади Рівного каже, усі дії для зручності самих ж мешкаців.

А жителі дивуються, чому їх про ж комфорт ніхто і не запитав. Переймаються, за благими цілями можуть ховатися не зовсім благі.

Головний архітектор міста Дмитро Котляров заспокоює, ця земельна ділянка не виділена, вона знаходиться у користуванні рівненської тергромади. Тому про зміну цільового призначення взагалі мова йти не може. Принаймні поки що.

Люди ж налаштовані рішуче, кажуть, готові захищати свої права навіть у суді. Бояться, аби під приводом знесення незаконно встановлених гаражів не звільняли територію під будь-яку забудову.

А ще кажуть, чомусь реальні проблеми мікрорайону ніхто не помічає, як от аваріне зламане дерево, а те що полегшує житття рівнян, хочуть забрати. 

Читайте також: У Рівному помешкання за понад 4 мільйони гривень придбали для дитячого будинку сімейного типу (ВІДЕО)