"Омікрон" наступає. Міністерство охорони здоров'я повідомляє про стрімке поширення нового штаму COVID. Одним із дієвих способів запобігти хворобі є вакцинація. Вже 770 тисяч жителів Рівненщини щепились. Як зараз триває вакцинація і чи охоче люди роблять третю, а саме бустерну дозу, з'ясовував Ілля Томашевський.

Хворі на коронавірус є постійними пацієнтами у інфекційному відділені Рівненської міської лікарні. Лікарі кажуть, що поки ситуація стабільна, але найближчим часом усе кардинально може змінитися.

Завідувачка інфекційного додає, що кожного дня до їхнього відділення поступає близько 10-12 людей. Причиною цього може бути новий штам "Омікрон".

Лікарі наголошують, що одним із найдієвіших способів запобігти хворобі є вакцинація.

Новою та дещо необізнаною темою для рівнян є щеплення бустерною дозою.

На сьогоднішній день в області працює 130 пунктів вакцинації, більше 48 мобільних бригад, 5 центрів масової вакцинації населення.

Однак, попри наявну небезпеку до загострення епідемситуації черги до пунктів вакцинації відсутні, або ж мінімальні. Більшість бажаючих щеплюються першою-другою дозою. А бустерною ще менше.

Лікарі додають, що зараз бустерною дозою щеплюються переважно медичні працівники та співробітники будинків інтернатного типу. Що ж стосується інших верств населення, то вони поки не поспішають йти до пунктів щеплення. І це попри те що пік захворюваності очікується наприкинці січня, початку лютого.

Читайте також: Ліки за програмою "єПідтримка" можна буде придбати з 24 січня