В області працюють над тим, щоб доступ до адміністративних послуг був у мешканців кожної громади. І цього року, як і минулого, із державного бюджету виділять кошти на розвиток мережі ЦНАПів.

Про те, хто може претендувати на субвенцію і який пакет документів варто готувати, йшлося на нараді за участю представників тергромад під керівництвом заступниці голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванни Смачило.

«На сьогодні на Рівненщині налічується 25 громад, де немає діючих ЦНАПів. Щоб претендувати на кошти держсубвенції, потрібно дотримуватися певних умов. А також враховувати, що гроші виділяють на умовах співфінансування, - прокоментувала Іванна Смачило. - Разом із тим, конкуренція буде високою, тож пакет документів варто готувати якісно. І розпочинати потрібно сьогодні, адже обсяг інформації, яку потрібно буде подати, доволі значний».

Нагадаємо, минулого року для Рівненщини з державного бюджету на розвиток мережі ЦНАПів виділили понад 14 мільйонів гривень. Гроші передбачили для 8 громад.

За інформацією Рівненської ОДА

Читайте також: У Рівненському ЦНАПі стали доступними послуги для водіїв