Колишнього керівника Управління захисту економіки поліції Рівненщини В'ячеслава Єфтенія, поліцейські спіймали п'яним за кермом у Чернівецькій області. Останнього зупинили за порушення правил дорожнього руху. Він проїхав під знак «Рух заборонено». Коли поліцейські попросили його вийти із авто, виявилось, що він ще й має ознаки алкогольного сп'яніння. В'ячеслав Єфтеній неодноразово просив, аби його зрозуміли, як колегу і відпустили. Чим завершилася ця історія, далі розповість Павло Невесенко.

Пів на другу ночі 8 січня, Чернівці. Патрульні зупиняють елітний Мерседес. За кермом чоловік з ознаками алкогольного сп'яніння. Це колишній начальник управління захисту економіки поліції Рівненщини В'ячеслав Єфтеній. Нині він начальника Управління стратегічних розслідувань Одещини. Втім у самому відомстві повідомили, що з 1 вересня 2021 року останній перебуває у відпустці по догляду за дитиною. Втім сам кермувальник вочевидь забув про це і розповідає патрульним, що він керівник.

В'ячеслав Єфтеній пояснює, патрульним що був у батьків, хотів виїхати з міста, але забув дорогу. Він просить поліцейських увійти в його положення та відпустити його, бо він ж їхній колега.

Проходити тест на стан алкогольного сп'яніння В'ячеслав Єфтеній відмовився. Як і відмовлявся проходити атестацію у 2016 році. Тоді він та його заступники занедужали якраз на час співбесід. Оскаржував рішення щодо непроходження ним переатестації. Скасував його через суд. А з 2020 року очолював Управління стратегічних розслідувань Одещини.

Дійсно, під час роботи на Рівненщині місцеві ЗМІ, неодноразово звинувачували В'ячеслава Єфтенія у причетності до нелегального видобутку бурштину. Також останнього тісно пов'язують з рівненським забудовником Романом Курисом, а відтак і з секретарем Рівнеради Віктором Шакирзяном. Батько пана Єфтенія - Валерій Нікітін, який згадується у декларації, і далі веде з сім'єю екс - працівника СБУ Олега Назарука - бізнес, будучи партнером фірми «БРАВАС В». Також сім'я останнього має відношення до фірми РЕНТБУДСЕРВІС, яка приватизували нещодавно будинок побуту у Рівному.

У соцмережах також відмітили і дорогу автівку В'ячеслава Єфтеніє, яка орієнтовно коштує близько 200 тисяч євро. В декларації правоохоронця цього авто немає, та й судячи з доходів дозволити собі таку розкіш В'ячеслав Єфтеній не може. Як і чимало він витратив би на спортивний костюм від Gucci за 2 000 Євро. Хоча це все могла подарувати йому дружина, адже згідно декларації основні грошові активи в сім'ю приносить саме вона.

На В'ячеслава Єфтенія склали постанову за проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та протокол за п'яне водіння. За це його можуть оштрафувати на 17 тисяч гривень та забрати водійське посвідчення на рік.

Читайте також: Рівненського патрульного судитимуть за отримання хабаря