Десятки лебедів злетілись на водосховище біля Острога. Місцина виглядає казково. Щороку туристи зі всієї області приїздять, аби помилуватися красою. Лебеді прилітають на водойму кожної зими, адже вода там не замерзає бо охолоджує реактори Хмельницької АЕС. Скільки птахів там зараз, дивіться далі у сюжеті.

Десятки лебедів, качок та інших птахів злетілись на водосховище поблизу Острога. Справжній лебединий пляж утворився тут. Птахи підливають до берега і зовсім не бояться людей.

Птахи злітаються з усіх усюд. Фахівці встановили, що є тут лебеді навіть із закордону.

Граційні красені, серед них і повні лебедині сім'ї, вже біля 15 років злітаються на водосховище Хмельницької атомної електростанції. Адже вода тут не замерзає.

Працівники станції кажуть, цьогоріч лебедів менше ніж зазвичай. Припускають, бо не було ще сильних морозів. Птахи гніздяться і живуть на невеликих водоймах. А коли вони замерзають - злітаються на водосховище. Тут їм вистачає їжі. Постійно підкормлюють їх і люди.

Годувати хлібом птахів не можна. Орнітологи кажуть, коли дістати щось самостійно з водойми птах не зможе і їстиме лише хлібобулочні вироби, то є реальна загроза загинути.

Більшість туристів вже знають як годувати лебедів. Береги всипані зерном. Взимку водосховище неподалік Острога стає місцем відпочинку для багатьох людей. Масово їдуть фотографуватись з пернатими. Лебеді тут зимують зазвичай до березня. А далі частина їх розлітається по домівках.

Читайте також: У місті на Рівненщині відбулася екологічна акція