Популярність суші настільки велика, що безліч людей воліють спробувати усе найсмачніше з японського меню у ресторані Смакі-Макі (rivne.smaki-maki.com). Наприклад, роли Каліфорнія, що є найбільш популярними серед американських варіантів. Та як їх приготувати вдома самостійно?

Що знадобиться для ролів Каліфорнія?

Традиційно Каліфорнія відрізняється від інших видів ролів тим, що не містить у своєму складі рибу. Вона замінюється на інші начинки, які є більш класичними для неї. Стандартно замість лосося у ролах застосовують тигрові креветки.

Для приготування знадобляться наступні речі на інгредієнти:
  • Килимок та гострий ніж для суші;
  • Креветки тигрові;
  • Авокадо свіже;
  • Ікра масаго або тобіко;
  • Круглий рис;
  • Норі;
  • Огірки або інші овочі.

Окрім цього варто зразу придбати соуси – заправку, за допомогою якої рис не буде сухим та пісним, а також соєвий для частування. 

Процес приготування ролів

Перш за все необхідно правильно зварити рис. Якщо рисоварки вдома немає, то можна скористатись звичайним, перевіреним способом. Для цього на дно каструлі покладіть килимок з силікону, який допоможе рисові не пригоріти під час приготування.

Важливо також, аби кришка герметично закривала каструлю під час варіння. Якщо вона містить спеціальні дірочки для пару – просто замініть її за допомогою тарілки або підносу: важливо зробити так, аби пар залишався усередині. 

Готувати рис потрібно не більше 20 хвилин. А після того, як він буде готовий, варто зняти його з вогню, промити холодною водою й залишити остигати. Потім потрібно зварити креветки, використовуючи трохи підсолену воду, й зняти з них панцирі. 

В останню чергу миються, чистяться й нарізуються овочі: авокадо або огірок – брусочками, а інші – дрібним кубиком. 

Після цього норі потрібно викласти на килимок. Поверх водоростей вкладають рис щільним шаром, а на нього – ікру тобіко або масаго. Потім рол перевертають, так, щоб він лежав ікрою на килимку, а вздовж норі викладається начинка – креветки та овочі. 

Страва майже готова! Залишилось лише гарно згорнути, притиснути руками й розділити на вісім рівних, акуратних шматочків. Споживати Каліфорнію краще з соєвим або унагі соусом, який надасть креветкам більшої пікантності. 

Замовити роли Каліфорнія у Смакі-Макі

Якщо готувати самостійно не хочеться – зверніть увагу на ресторан у місті Рівне, який допоможе попоїсти смачно й за невеликі кошти.

Заклад орієнтований на приготування японської їжі ресторанного рівня, а тому там завжди смачно, свіжі інгредієнти та повний контроль за процесом на кухні. В асортименті можна зустріти не лише багато видів Каліфорній, а й інші суші, що створюються досвідченим су-шефом, який любить експерименти.

А ще ресторан має власну кур’єрську доставку, завдяки якій можна отримати вподобані страви протягом 30 хвилин з моменту замовлення!