З'ясовувати звідки у міського голови Рівного з'явились кошти на придбання будинку у Бармаках відтепер буде поліція.

Як повідомляє видання rivne.online, раніше цей будинок продавався за 220 тисяч доларів. А міському голові та його безробітній дружині для такої покупки не вистачило б щонайменше 73 тисячі доларів. Це і стало причиною для того, аби відкрити кримінальне провадження.  

Фото - rivne.onlineФото - rivne.online

Нагадаємо, будинок у Бармаках Олександр Третяк придбав 21 грудня 2021 року. За його інформацією, частину грошей на покупку він взяв у кредит, йдеться про понад 71 тисячу доларів. Решта - його власні заощадження. Загальна вартість будинку з прилеглою земельною ділянкою, згідно поданої декларації - 102 тисячі доларів. Це більш як на 100 тисяч менше від його ринкової вартості.

Фото - rivne.online

Звідки у Олександра Третяка з'явились такі кошти відтепер будуть з'ясовувати правоохоронці. Якщо відомості внесені в декларацію чиновника відрізнятимуться від достовірних на суму в понад 2 тисячі прожиткових мінімумів - міському голові загрожує штраф від чотирьох до п'яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, громадські роботи або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади.

Читайте також: Збитки державі на понад 400 тисяч: головному лікарю одного з рівненських медзакладів обиратимуть запобіжний захід.