Медики її називають бустерною і вона не є обов'язковою, втім зміцнить імунітет від нового штаму коронавірусу. Скільки рівнян встигли щепитися втретє, знає Павло Невесенко.

Координаторка вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк сьогодні отримала третю, так звану бустерну дозу вакцини. Розповідає, нею дозволили щеплюватись з 6 січня цього року. Інтервал між другою та третьою вакциною, має бути не менше 6 місяців. Дозволяють щеплюватись бустерною дозою лише повнолітнім.

Медики рекомендують для бустерної дози вакцинуватися двома вакцинами: пфайзер, або модерну, в залежності від того чим саме ви вакцинувалися перші два рази.

17-річна Соломія Гандзюк сьогодні вакцинувалася вперше. Розповідає від початку вакцинальної кампанії підтримувала цей процес. Сьогодні вирішила довести це на ділі. Зізнається, трішки боялася уколу.

Третьою дозою вакцини на Рівненщині встигли щепитися більше ста людей. Медики сподіваються, ця цифра зростатиме.

Медики закликають, усіх в кого минув термін у півроку від другого щеплення, отримувати третю бустерну дозу, адже вона зміцнить імунітет. Певні, якщо й захворієте то перенесете коронавірус без особливих ускладнень.

Читайте також: Скільки людей вакцинувалися від коронавірусу на Рівненщині?