Поки більшість рівнян спить - вони вже розминаються і готуються до занурення у воду. Традиційно, на початку року, на Басовому Куті можна зустріти моржів. Їх не лякає температура повітря, у воді кажуть набираються енергії на увесь наступний рік. Більше про це розповість Анастасія Ковальчук.

Почати рік із загартування. Поки дехто ще відсипається після святкувань, на Басовому Куті по-трохи збираються моржі. Перш за все, вони розігріваються та готують ополонку.

Розминка і навіть пробіжка обов'язкові, підтвердив Олексій. Він занурюється в крижану воду вже чотири роки поспіль.

Після тривалої підготовки Олексій пірнає в ополонку. За ним одразу і інші відчайдухи.

Хоча, кажуть, цього року на перше січня сприятлива погода для пірнання. Вода тепла. До слова, серед любителів зимового плавання є й старожили. Пан Володимир моржує 30 років.

Хоча, каже "морж" із досвідом, у перший день нового року збирається небагато людей, зазвичай 10-15. А поруч із моржами можна помітити ще одних ранніх пташок. Попри плюсову температуру та те, що лід місцями тане, на Басовому Куті зібралося чимало рибалок. Аби поспілкуватися з ними потрібно пройти кригою ледь не до середини озера. Тож ми вирішили не ризикувати. А тим часом, пан Сергій, який готував до пірнання ополонку вже занурився у воду. Каже, набрався енергії на новий рік і того ж бажає рівнянам.

Читайте також: На Басовому Куті рівненські "моржі" занурюються в ополонку