Дитячу стоматологію Рівного хочуть реорганізувати та переселити лікарів в приміщення дорослої стоматполіклініки. Про це заявив заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук на крайній сесії міськради. Мовляв, в цьому приміщенні робити медикаментозне знеболення діткам під час лікування неможливо. Працівники установи із цим не погоджуються. Так чи потрібно об'єднувати дитячу стоматологію з дорослою, з'ясовував Павло Невесенко.

Дитяча стоматологія у Рівному цього року відзначила свій ювілей - 45 років. В приміщенні на вулиці Марка Вовчка зроблено усе необхідне для надання стоматологічних послуг для дітей. Рівнянка Юлія ходила сюди лікувати зуби, коли сама ще була дитиною. Нині водить свою доньку. Коли почула, що стоматполіклініку хочуть об'єднати з дорослою, зніяковіла.

10-річний Арсен мабуть ще нічого не знає про об'єднання двох медзакладів. Розповідає, ходить сюди лікувати зуби впродовж чотирьох років. Його все влаштовує.

Шоковані звісткою про об'єднання і колектив дитячої стоматології. Виконуючий обов'язки головного лікаря Ігор Боднар розповідає зробили чимало для облаштування закладу, аби діткам було комфортно. Фактично з благодійних коштів установа сама себе забезпечує - від ремонту до покупки обладнання.

Об'єднати дитячу стоматологію з дорослою запропонував заступник міського голови Юрій Поліщук. На крайній сесії Рівнеради він розповідав, розташування дитячої поліклініки у приміщенні житлового будинку унеможливлює медикаментозне заспокоєння і знеболення для дітей. Бо система вентиляції у будівлі спільна.

Натомість в дитчій стоматології розповідають кількість пацієнтів, які потребують седації є невеликою. Також це питання можна легко вирішити, облаштувавши усе необхідне для даної процедури у нинішньому приміщенні. Тут уже встановили підйомник для дітей з інвалідністю та пандусу. Лікарі додають, можна оновити і систему вентиляції, бо переїжджати у інше місце категорично не хочуть.

Лікарів найбільше цікавить чи не втратять вони роботу внаслідок реорганізації. Заступник міського голови Юрій Поліщук, заспокоює - медики не втратять робочі місця.

Проти об'єднання двох поліклінік і депутатка Рівнеради Галина Кульчинська. Розповідає, краще б місто виділило кошти для створення усіх необхідних умов у теперішньому приміщенні дитячої стоматології. Запевняє, знає чому насправді міські чиновники хочуть переселити дитстоматологів.

Також депутатка говорить, аргументи щодо седації у дитячій стоматології - це лише прикриття для керівників міста.

Чи перенесуть дитячу стоматологію в приміщення дорослої? Питання залишається відкритим. Можливо, його вирішать на завтрішній сесії міської ради. Втім, сам процес реорганізації та переселення через юридичні тонкощі може зайняти близько півроку. 

Читайте також: На Рівненщині перевірятимуть ковідні лікарні на дотримання протипожежних заходів (ВІДЕО)