У Рівному на Оствиці створюють надбрамну вежу. Вона буде, як у давньоруські часи і слугуватиме для захисту. Нагадаємо, у Рівному на березі озера Басів Кут біля стародавнього городища створюють парк історичної реконструкції "Оствиця". Він відтворює атмосферу Давньої Русі. Прадавні човни, довбанки, пірс, кузня, майстерня, тир для лучників - це вже зроблено за рік. Зараз будують надбрамну вежу. Як тривають роботи, дивіться далі.

Колода до колоди. У парку історичної реконструкції "Городище Оствиця" у Рівному зводять надбрамну вежу. Вже закінчили перший поверх.

Вежа буде двоповерховою. Загальна висота 8 метрів. Будують за зразком 10 - 12 століття.

Вежа слугуватиме вхідними воротами і буде оборонною спорудою. Її будівництво стало послідовним етапом створення парку історичної реконструкції "Оствиця". А також зведення вежі, унеможливить потрапляння людей вночі на " Оствицю".

Загальна площа майбутнього парку – 2 гектари. Тут вже є пірс, прадавні човни, довбанки, тир для лучників, гончарний навіс, постійно будують будиночки, є автентична майстерня, у якій щодня кипить робота. Відбувається реконструкція стародавніх речей.

Планів у активістів багато. Через три тижні обіцяють закінчити надбрамну вежу. Також зведуть кузню, музей, старовинну пекарню, майстерню гончарства, де відтворюватимуть ткацтво і таким чином поетапно створять повноцінне давньоруське поселення. 

Читайте також: Найбільший камінь бурштину в Україні виявили на Рівненщині (ФОТО)