28 грудня о 15:00 групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області у спеціально відведеному місці було знищено три артилерійських снаряди калібром 152 та 76 мм. Ці боєприпаси були виявлені під час суцільного розмінування лісового масиву поблизу села Решуцьк Рівненського району

До слова, з початку року піротехнічним підрозділом ГУ ДСНС з початку року було знищено 3385 боєприпасів часів Першої та Другої світових війн.

Рятувальники застерігають: вибухонебезпечні предмети можуть знаходитися всюди, де проходили бої в часи Другої світової: теперішні поля, городи, ліси, парки, водоймища, будинки, підвали інші місця, а також на території колишніх артилерійських й авіаційних полігонів. Усі ці предмети становлять для людей величезну небезпеку.

У випадку виявлення вибухонебезпечного чи зовнішньо схожого на нього предмета необхідно: при проведенні земляних чи інших робіт – негайно зупинити їх.

  • Категорично забороняється: брати їх в руки, наносити по них будь-які удари, намагатися їх розібрати, переносити чи перекочувати з місця на місце, кидати у вогонь чи розкладати багаття неподалік, збирати й здавати ВНП на металобрухт.
  • Добре запам’ятати місце виявлення знахідки. Встановити попереджувальні знаки чи огородження.
  • Негайно повідомити про небезпечну знахідку по телефону «101» рятувальну службу. Для облаштування огородження можна використати різноманітні матеріали, що знаходяться під рукою (жердини, палиці, мотузки, дріт, шматки матеріалу, каміння, ґрунт й інші).

Після вашого повідомлення спеціалісти ДСНС вилучать та знешкодять небезпечну знахідку.

Читайте також: У Радивилові горів 12-квартирний житловий будинок (ФОТО)