До церкви не лише на службу, а й вакцинуватися. У греко-католицькому соборі Рівного запрацював пункт щеплення проти COVID-19. За ці вихідні там вакцинувалася лише 1 людина. Як ставляться до такого пункту щеплення парафіяни та чому для цієї процедури обрали церкву, дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

Рівненський греко-католицький собор Святого Миколая Чудотворця. З 25 грудня тут відкрили пункт вакцинації проти COVID-19.

Це, до слова, перша церква у Рівному, де можна не лише прийти на службу, а й вакцинуватися. Для цієї процедури тут виділили адміністративне приміщення.

От тільки вакцинувалася в церкві за перші два дні роботи пункту щеплення лише 1 людина. Відсутність ажіотажу лікарі пояснюють тим, що люди не знають про роботу цього пункту вакцинації.

Вакцинують Модерною, Пфайзером та Коронаваком. Немає в наявності лише Астразенеки. Поки чекають на охочих вакцинуватися, медики пригадують, що найбільший ажіотаж у виїзного пункту вакцинації був на ЖД вокзалі Рівного.

Люди ж не вбачають нічого особливого у такому пункті вакцинації.

Тим більше, що подібну практику ще у листопаді започаткували у київській церкві.

Вакцинуватимуть у церкві кожної суботи та неділі з 9 до 13 години упродовж січня. Виняток становитиме лише 1 та 2 січня. В ці дні пункти вакцинації непрацюватимуть по усій Україні. 

Читайте також: У Рівному відбулася презентація Пересопницького та Мазепинського Євангелій (ВІДЕО)