Зимові свята є гарним приводом, аби зібратися сім'єю й подивитися хороше кіно. То ж ми вирішили підібрати різдвяні та новорічні фільми, які поліпшать настрій та створять неймовірну атмосферу дива.

1. Різдво кота Боба (2020)

Це справжня історія Джеймса Боуена, чоловіка, який жив на вулицях Лондона зі своїм чотирилапим другом – котом Бобом. Коли ночі стають холоднішими, і він намагається заробити трохи грошей перед Різдвом, Джеймс опиняється в центрі медіа-скандалу, коли місцева влада ставить під сумнів його як гідного хазяїна тваринки.

2. Щасливого Різдва (2019)

У Кейт далеко не найприємніші спогади про Різдво. Минулого року вона сильно захворіла та мало не померла, після чого щось у ній змінилося. Їй став майже байдужий цей світ, а власна доля й зовсім не хвилює. Дівчина замкнута в собі, любить добряче випити, а заробляє собі зараз на життя в різдвяному магазині в костюмі ельфа. Самотність, відсутність нормального житла та неймовірно турботлива мама – що ще треба для "щастя" молодої дівчини? Так би і тривало роками, якби Кейт не зустріла дуже красивого хлопця на ім'я Том. Його присутність у житті дівчини багато що змінює, змушуючи Кейт повірити в себе та піти за своєю мрією.

3. Тільки диво (2019)

Історія розповідає про юнака Северина та його сестру Аніку. Їх батько сильно захворів. І задля його порятунку вони вирушають у неймовірну подорож. Брат та сестра долають низку випробувань та потрапляють у вир пригод. Події фільму розгортаються в переддень свята Миколая. Під дією різдвяного дива головні герої не лише долають труднощі, а й знаходять справжнє кохання та будують міцну дружбу.

4. Клаус (2019)

Ледачий студент Джеспер пропускає більшість занять в академії листонош. Батько, власник поштової імперії, вирішує провчити сина. Він відправляє його на північний острів за Полярним колом в місто Смеренсбург і ставить умову: за рік Джеспер повинен розіслати шість тисяч листів, щоб повернутися додому. У містечку йде війна двох кланів, тому місцеві рідко обмінюються навіть словом, не кажучи про листи. Джеспер вже майже опустив руки, коли починають розгортатися несподівані події.

5. Ґрінч (2018)

Неподалік від Хтовська у прихованій від сторонніх очей печері зі своїм песиком Максом живе похмурий зелений Ґрінч. У Хтовську живуть щасливі люди, а Ґрінч майже завжди похмурий і сумний. Наближається Різдво. Хтовці із захватом готуються до свята - прикрашають будинки, готують подарунки один одному. Ґрінч ненавидить Різдво, його дратує коли всі радіють, навіть саме слово «Різдво» він не може вимовити, так йому гидко. І цього року Ґрінч вірішує позбавити Хтовськ від Різдва назавжди.

6. Лускунчик і чотири королівства (2018)

Сюжет фільму розгортається в другій половині XIX століття в Лондоні. Юна Клара Штальбаум відправляється разом із родиною на різдвяний бал. Там їй дарують ключ, що відкриває двері в паралельний світ. У цій казковій реальності розгортається війна між чотирма королівствами. Підступна правителька країни Розваг протистоїть королівствам Квітів, Сніжинок і Солодощів. І Клара намагається завершити цю війну.

7. Людина, яка винайшла Різдво (2017)

Історія, яка призвела до створення Ебенезера Скруджа та інших класичних персонажів з "Різдвяної Історії". Фільм показує, як Чарльз Діккенс придумав класичну казку.

8. Подорож до Різдвяної зірки (2012)

Хоробра маленька дівчинка Соня відправляється в небезпечну подорож, щоб знайти Різдвяну зірку, звільнити королівство від закляття і повернути давно зниклу принцесу. Але підступні вороги всіма силами намагаються перешкодити їй. І тоді в покритих снігом норвезьких горах починається справжня чарівна пригода.

9. Ласкаво просимо або сусідам вхід заборонено (2006)

Парочка сусідів розв'язує справжню війну, після того, як напередодні Різдва один з них освітлює свій будинок настільки, що його стає видно... з космосу.

10. Сам удома (усі частини)

Фільм про те, як недбайливе сімейство Маккаллістер примудрилося забути власного сина одного в будинку, – класика нашого дитинства. І звичайно, кращий спосіб відчути той самий дитячий передсвятковий захват – переглянути цей фільм ще раз. У 100500-й раз, так.

Читайте також: Де рівняни зможуть купити живоростучі ялинки та сосни?