Підозрюваний, кажуть правоохоронці, створив суб’єкт господарської діяльності, якому і перерахував ці кошти. Нібито за надання консультаційних послуг.

Саме стільки кредитна спілка заборгувала своїм вкладникам. Станом на сьогодні співробітники СБУ нарахували понад 100 потерпілих, які повірили яскравій рекламі і вклали гроші в неперевірену організацію.

Борис Романович – один з потерпілих. На гачок кредитної спілки він потрапив у 2006-ому році, побачивши у рекламному буклеті небачено високі відсотки, які обіцяли вкладникам. Спершу, каже пенсіонер, все було гаразд. Поки одного разу йому відмовили у виплаті грошей.

Повернути вкладені кошти Борис Романович не може вже другий рік. Правоохоронці арештували рахунки кредитної спілки, але грошей на них майже немає.

За привласнення коштів в особливо великих розмірах проти керівника кредитної спілки порушили кримінальну справу. За грати він ризикує потрапити на термін від 7 до 12 років. Тим часом в управлінні СБУ закликають громадян бути обачними, вкладаючи гроші в подібні кредитні спілки.