Чия перукарня? На вулиці Орлова, 40 у Рівному два орендарі не можуть поділити між собою приміщення. Попередній орендар вчасно не продовжив договір оренди і приміщення перейшло іншому. Той у свою чергу вже сплатив за нього усі необхідні кошти. Та вимагає від попередників звільнити приміщення. Однак, ті не бажають цього робити і подали до суду. Ольга Данілюк розповість більше.

Тобто від 30 квітня 2021 року договір оренди приміщення на вулиці Орлова, 40 між фондом держмайна та власницею перукарні, яка тут розташована, припинений.

У фонді держмайна пояснюють, втратили орендарі право на оренду цього приміщення, оскільки не звернулися до них із заявою про продовження договору. Що згідно із законодавством мали б зробити за три місяці до завершення договору оренди.

Потому 29 липня просять листом коледж надати інформацію, яка необхідна, щоб виставити це приміщення на аукціон. В ньому бере участь і попередній орендар. Однак, на аукціон заходить учасник, який поставив непідйомну для попередника ціну за оренду.

На що в Рівнеобленерго зазначають, самі виявилися заручниками ситуації. Оскільки заяву на відключення отримали від орендаря, який надав усі підтверджуючі документи.

Свої дії новий орендар пояснює тим, що планує оновити приміщення, яке офіційно отримав від держави.

Однак, покидати свої робочі місця тут ніхто навіть не збирається. Щоб відстояти свої права, уже попередні орендарі подали до суду. Та й договір оренди, додає, мав продовжитися автоматично.

Втім, жодної вини у ситуації, яка склалася, фонддерж майна, каже, немає. Адже жодним чином не може вплинути на результат аукціону. Єдиний вихід - виграти судовий процес, рішенням якого попередні орендарі зможуть повернути собі приміщення. 

Читайте також: На території комунального підприємства у Рівному може з`явитись приватний центр з діагностики (ВІДЕО)