До поліції 22 лютого близько 10 ранку надійшло повідомлення охоронця про пошкоджені двері в дошкільному навчальному закладі, що на вулиці Євгена Коновальця, а в приміщенні розкидані речі.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що вночі невідомий, пошкодивши пластикові двері балкону, проник у приміщення дитсадка, звідки викрав електронний градусник, музичну колонку та зняв три змішувачі із кранів.

Крім того, другого листопада на спецлінію «102» надійшло повідомлення працівниці іншого дошкільного закладу, що знаходиться на вулиці Романа Шухевича, що в нічну пору доби невідома особа аналогічним способом пошкодила балконні двері, а з приміщення дитсадка викрала телевізор, зарядний пристрій та продукти харчування.

У результаті проведених заходів та слідчих дій працівники карного розшуку встановили, що до злочинів може бути причетний 41-річний рівнянин. Чоловік і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців та відбував покарання за вчинення майнових злочинів.

Під час досудового розслідування слідчі з’ясували, що зловмисник причетний іще до семи аналогічних злочинів.

За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у приміщення, триває досудове розслідування за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення 41-річному жителю обласного центру про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

У скоєному чоловік зізнався. Частину викраденого майна у нього вилучили, а іншу – він встиг реалізувати.

Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років позбавлення волі.

Читайте також: На Сарненщині п’яний водій втікав від поліцейських (ВІДЕО)