Господині Підзамчівського старостинського округу потрапили до переможців міжнародного культурно-соціальний проєкту «Таємниці України для тебе».

Вони успішно презентували давній рецепт з автентичної української кухні. Про це розповідають у Радивилівській міській раді.

Таким чином, Підзамче може стати частиною туристичного гастрономічного маршруту регіону, а рецепт «Затерта капуста» від господинь буде вміщений до унікального видання про все, чим унікальна і багата Україна.

Метою проєкту є залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Вона включатиме в себе інформацію про:

  • види народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення);
  • рецепти автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування);
  • маловідомі історичні та культурні пам'ятки з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл \ міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам'ятки).

Зібрана інформація буде впорядкованою в унікальних книгах, виготовлених у давній «черпаний» спосіб, і подарована в Національну бібліотеку України ім.Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники також презентують в усіх обласних центрах України, подарують в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії та українській діаспорі за кордоном.

Читайте також: На Рівненщині усіх бажаючих навчатимуть ткати