Фото ілюстративне
Рівненською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 31-річного жителя Житомира, якому інкримінують вербування, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану осіб, повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 149 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік у змові зі спільницею, влітку 2019 року завербували двох рівнянок для виїзду в Данію та зайняття там проституцією. Про це інформує Рівненська обласна прокуратура.

Так, організатори схеми скористались скрутним матеріальним становищем жінок, обіцяли їм оплату проїзду і проживання в готелі, пошук клієнтів та гарантували особисту безпеку. За надання сексуальних послуг потерпілі мали отримувати від 1 до 2 тисяч євро за місяць, не враховуючи 50% заробітку організаторів.

Зрештою, одна з жінок таки доїхала до Данії, де «пропрацювала» кілька тижнів, а зароблені кошти віддавала своїм вербувальникам. А під час перевезення іншої потерпілої, на пункті пропуску «Рава – Руська» Жовківського району Львівської області, їх зупинили працівники поліції.

Обвинувальний акт щодо спільниці чоловіка теж вже скеровано до суду. Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Розбили вікно і кинули горючий факел: у Рівному підпалили магазин