Таке рішення прийняв Рівненський міський суд. Про цю історію, яка трапилась у жовтні минулого року, ми розповідали в попередніх випусках програми «Патруль». Труп 34-річного Івана, якому перерізали шию, знайшли на вулиці Костромській на дитячому майданчику.

За підозрою у вбивстві працівники міліції затримали 26-річного Станіслава. Молодик своєї вини не заперечував, але про скоєне не жалкував. Як він пояснив слідчим, Івана вбив за образу – той нібито звинуватив його в нетрадиційній сексуальній орієнтації. Станіслав цього не пробачив і під час спільної пиятики двома сильними ударами майже відтяв своєму кривднику голову. Як розповіли сусіди загиблого, Іван зловживав алкоголем, а свою квартиру перетворив на притон для п’яниць та колишніх засуджених.

Станіслава суд визнав винним у скоєнні навмисного вбивства та засудив на вісім років позбавлення волі, — повідомили в Рівне нській міській прокуратурі. Обставинами, що пом’якшили покарання, стали щире каяття засудженого, активне сприяння розкриттю злочину та добровільне відшкодування матеріальної шкоди за похорон вбитого. А от обтяжуючою обставиною стало те, що вбивство Станіслав скоїв, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Також суд задовольнив цивільний позов до убивці, він має сплатити рідним Івана сто тисяч гривень.