Вакциновані двома дозами отримають виплати від держави у розмірі 1000 грн, яку можна використати в тому числі і на придбання квитків на концерти.

Як подати заявку на виплату:

  • Оформіть спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Після старту банки додаватимуться поступово після їх технічної готовності. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо. Зазначимо, що лише оформлення картки не дорівнює поданню заявки на отримання виплати.
  • Заявку потрібно подати саме в застосунку Дія, тож завантажте його та авторизуйтеся.
  • Переконайтеся, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку.
  • Виберіть для виплати картку єПідтримка. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки протягом 10 днів.

Гроші можна витратити на книжки, спортзал квитки в кіно, театр, музеї, концерти або на перевезення в межах України.

Якщо у вас досі немає сертифіката в застосунку, згенеруйте його просто зараз у декілька кліків. Отримати його можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою. Гроші надаються на 4 місяці з моменту отримання. Якщо за цей час вони не будуть витрачені, рахунок закриють.

Кошти можна буде витратити як онлайн, так і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть категорію під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів. Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрям її бізнесу.

Читайте також: Сьогодні офіційно стартував проєкт єПідтримка в застосунку «Дія»