Фото ілюстративне
Рекордний врожай, державна підтримка та перспективи створення агрохабу. Під час дискусійного Клубу Рівненського Агробізнесу підсумували 2021 рік та визначили напрямки 2022-го.

«Досить хороший рік для аграріїв Рівненщини. По-перше, у нас рекордний врожай зі збору зернових – близько 1 мільйон 650 тисяч тонн. Це максимальний показник за роки незалежності України. Також цьогоріч аграрії очікують 109 мільйонів гривень державної підтримки. А це на 40 відсотків більше, ніж торік. За ці кошти реконструйовані тваринницькі комплекси, куплено поголів’я племінних тварин, здійснені заходи для нарощуванню бджолосімей», - розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Очільник області переконаний, такі зустрічі – необхідні та можуть стати поштовхом для створення аграрного хабу на Рівненщині. ОДА однозначно підтримуватиме такі ініціативи.

За словами директорки департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надії Переходько, щороку кількість заявок від аграріїв на участь у програмах державної підтримки збільшується. Це свідчить про зростання довіри до влади.

«Наразі на Рівненщині працює понад 800 агропідприємств, чверть з них подали документи на одну або декілька видів підтримки від держави. Це непростий бізнес, не завжди можна передбачити всі фактори. Але спільними зусиллями область показує хороший результат. Кількість обізнаних фермерів щороку зростає і впевненіше подають заявки на усі види підтримки», - додала Надія Переходько.

До слова, в Держбюджеті на 2022 рік затверджені усі аграрні програми, що діяли цьогоріч.

Читайте також: На Рівненщині розпочала роботу служба допомоги постраждалим від домашнього насильства