У Рівному студенти частували ветеранів Афганської війни варениками. Три дні молодь, полишивши власні справи, ліпили традиційну українську страву, аби подякувати воїнам-афганцям за їх подвиг. Святковий обід поєднали із концертною програмою. Як усе відбувалось, бачила Яна Євтушок.

Ветеранам Афганської війни сьогодні у Рівному влаштували справжнє свято. На їх честь лунали пісні. А студенти одного з коледжів Рівного власноруч наліпили близько шестисот вареників. Ними ж і частували воїнів.

У свою чергу, ветерани афганської війни щиро радіють тому, що їх не забувають та підтримують. Та найголовніші слова - це побажання миру та спокійного життя нині. Бо бачити війну тим, хто знає про неї не з чуток - просто несила.

Зазвичай, ветерани збираються напередодні Дня Збройних сил України. Втім, цьогоріч урочистості відбулися дещо із запізненням у зв'язку із карантином. Вшанували присутні пам'ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання. З початком бойових дій, у 2014 році на Сході ветерани-афганці одними з перших вирушили боронити територіальну цілісність та суверенітет нашої держави.

Захід відбувався спільно з громадською організацією спілки ветеранів Афганістану, а також департаментом соціальної політики.

До слова, цьогоріч ветерани-афганці, окрім компенсації від держави, також отримають близько 300 тисяч щомісячної одноразової допомоги до свят. 

Читайте також: Ніхто без тепла не залишиться: місто вже компенсувало 28 мільйонів для "Рівнетеплоенерго" (ВІДЕО)