Чергова негода на Рівненщині. На автошляхах рух призупинився, виникло чимало заторів. І якщо в містах та на обласних дорогах ситуація була більш контрольованою, то у селах не могли проїхати карети швидкої допомоги. Більше про наслідки негоди в регіоні та як працювали комунальники, розповість Павло Невесенко.

13 грудня Рівне. Обідня пора. Вулицю Макарова замітає снігом, рух автотранспорту ускладнений. На вечір погодні умови погіршуються, в області оголошують штормове попередження. У Рівному на деяких вулицях затори. Шляховики та рятувальники працюють на повну. Останні за допомогою спецтехніки вивільняють вантажівки та автівки з заметів.

Не просто було і рівненським медикам. На Гощанщині карета швидкої не змогла доїхати до пацієнта. Дістатись місця виклику не змогли через величезну яму на сільській дорозі. Фельдшер пішов пішки до чоловіка.

Додає, через погіршення погодніх умов медики часто потрапляють у екстренні ситуації. Вчора екіпаж транспортував чоловіка з підозрою на ковід з селища Ульянівка до райлікарні. Через заметені снігом дороги важкохворого довезли до медзакладу на годину пізніше. На щастя, його стан не погіршився.

У посиленому режимі працювала вчора і служба автомобільних доріг області. Речник відомства Дмитро Леонтіюк розповідає, кризовою ситуацію назвати це важко, втім, і працювати на дорогах регіону було непросто. Найскладніші погодні умови були на західній частині Рівненщини. Від Вараша на півночі до Дубна та Радивилова на півдні. Для боротьби з негодою шляховики залучили 70 одиниць спеціальної техніки.

А це уже 8 година ранку сьогодні у Рівному. На вулицях Соборна, Волинської Дивізії, Фабрична та Крейдяна дороги розчищені. Про наслідки негоди нагадує хіба пошкоджені дерева та подекуди обірвані проводи. У Рівненському ШЕУ розповідають, для розчищення доріг у місті залучили 6 тракторів та 10 Мазів. Містяни не усі задоволені роботою комунальників.

А це тракторист Сергій. Він розчищає дороги та територію медзакладів Рівного та Квасилова. Чоловік розповідає, де працювати було найскладніше.

Як запевняють комунальники, на даний час ситуація на дорогах Рівного та області стабільна. У разі погіршення погодніх умов останні готові приступити до роботи. Щоправда істотних опадів на найближчу добу синоптики не прогнозують.

Читайте також: Швидка застрягла у снігових заметах: на Рівненщині фельдшер пішки дістався до пацієнта