26 листопада відбулася річна перевірка статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» у хірургічному відділенні КНП «Здолбунівська ЦМЛ».

Під час огляду жодних порушень щодо санітарно-гігієнічного режиму тут не було виявлено: персонал чітко знає та ретельно виконує свої обов’язки, тут правильно працюють системи гігієни рук, прибирання, знезараження ВМП, утилізації медичних відходів та прання лікарняної білизни. Зважаючи на це, сертифікат підтвердження був урочисто вручений під оплески колег.
Під час огляду були присутні генеральний директор закладу – Височанський Василь Іванович та головна сестра медична – Сірак Неля Святославівна, які, в свою чергу, подякували персоналу відділення за їх щоденну клопітку працю та назвали його взірцем для наслідування, адже, незважаючи на те, що умови програми є досить суворими та вимагають постійного навчання і вдосконалення систем гігієни, сьогодні хірургія уже вдруге отримує сертифікат підтвердження, що, звичайно, є досить високим показником.
Із вітаннями та подарунками на перевірку завітала голова ГО «Рівненська обласна асоціація сестер медичних» - Романішина Людмила Костянтинівна. Вона відмітила, що дане відділення заслужено має відзнаку «чистоти», адже неозброєним оком помітно, що тут працюють професіонали своєї справи, для яких санітарно-гігієнічний режим є одним з найважливіших компонентів під час щоденної роботи. 

Господарі ж самого відділення: завідувач – Самчук Василь Володимирович та старша сестра медична – Басовець Тетяна Леонтіївна, щиро подякували всім присутнім за приємні слова. Також вони розповіли, що наважитись на такий крок, як участь у програмі «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» було досить важко, адже вони стали першими і сьогодні ще є єдиними у даному закладі, хто має подібну відзнаку. Проте, зрозумівши, що всі вимоги працюють на безпеку пацієнтів та медичного персоналу, не сумніваючись долучились до участі в ній, і вже три роки працюють чітко дотримуючись всіх рекомендацій фахівців асоціації SOIK, чим досить задоволені.
Ми ж у свою чергу бажаємо закладу не зупинятись на досягненому та інші відділення долучати до участі у програмі «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

Джерело: Фейсбук сторінка "Чиста лікарня безпечна для пацієнта".

Читайте також: У одній зі шкіл Здолбунова запрацював кабінет реабілітації