Скандал навколо фільму "Мій юний принц". Рада з державної підтримки Держкіно хоче виділити на цю стрічку 20 мільйонів гривень з бюджету України. Натомість деякі з нардепів виступають проти такої ініціативи, адже картина посягає на засади суспільної моралі, пропагує блюзнірство і неповагу до релігійних святинь. Депутати уже почали збирати підписи проти фільму. Павло Невесенко продовжить.

Народний депутат України Віктор Мялик 2 грудня на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив звернення до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про скасування державного фінансування фільму "Мій юний принц". Представник політсили "За майбутнє" переконаний, уряд не повинен надавати державну підтримку тим кінопроєктам, які зазіхають на засади суспільної моралі. Додає, картина зневажає важливі для мільйонів українців духовні цінності та пропагує одностатеві відносини на фоні глибокої демографічної кризи.

За один день ініціативу Віктора Мялика підтримало 120 нардепів. Останній розповідає, які політичні сили у парламенті не хочуть підтримувати сімейні та християнські цінності, виступаючи за виділення коштів на картину "Мій юний принц".

Жваву дискусію викликало це питання і серед міських обранців Рівного. На останній сесії Рівнеради депутати голосували за звернення до парламенту щодо зйомок за кошт держбюджету скандальної кінострічки на ЛГБТ-тематику. Депутат Тарас Обоїста висловив свою думку щодо цього звернення.

Представник фракції "Свобода" Юрій Осіпчук перед голосуванням попросив депутатів задуматись над одним питанням.

Думки депутатів розділилися і вони не проголосували за це звернення. Це дуже здивувало депутата обласної ради Рівного Ігоря Ясенюка, представника політичної партії "За майбутнє". Він наголосив, політсила ініціюватиме це звернення на найближчому засіданні облради.

Замість того, аби фінансувати сумнівні фільми на ЛГБТ-тематику, уряд мав би приділити увагу популяризації через кінострічки сімейним цінностям та патріотичним фільмам.

На фінансування фільму "Мій юний принц" з держбюджету хочуть виділити 20 мільйонів гривен. Віктор Мялик у свою чергу наводить альтернативу використання цих коштів. Згадує село Березове, де висока народжуваність і діти потребують нової школи.

Віктора Мялика обурює, що у картині експлуатують тему християнства, подаючи питання віри у спотвореній формі. Відтак нардеп і команда політичної партії "За майбутнє" на Рівненщині працюватимуть над тим, аби не допустити фінансування цієї кінострічки.

Читайте також: У міського голови Рівного з`явився новий заступник (ВІДЕО)