Куди поставити смітники? У Рівному люди конфліктують через сміттєві контейнери. Жителі багатоповерхівки хочуть встановити їх неподалік будинку. Комунальники знайшли місце - поруч з приватним сектором. Зрозуміло, що його мешканців така перспектива, м'яко кажучи, не влаштовує. Що робити, з'ясовувала Ольга Данілюк

Так мешканка будинку, що на вулиці Лермонтова, 23, описує майбутнє сусідство із сміттєвими контейнерами. Місце для яких напередодні уже облаштували між двома гаражами.

Мешканці приватного сектору від такого сусідства, м`яко кажучи, не в захваті. Адже відстань між майбутніми контейнерами та їхніми будинками невелика.

Наразі ж вони стоять при в`їзді на вулицю. Користуються ними два сусідні будинки. І від їх ароматів мешканці приватного сектору потерпали цього літа навіть з такої відстані.

Тому мешканці десяти будинків, які тут проживають, написали заяву в поліцію.

Як згодом вдалося з`ясувати, облаштовує місце для сміттєвих баків місто на прохання мешканців поруч розташованих будинків. Датоване звернення ще 2018-тим роком.

І мешканці багатоповерхівок вирішили зачекати поки таке місце з`явиться. Насамперед внаслідок демонтування гаражів, розташованих навпроти їх будинку.

Не завадила цьому і відстань між будинками та майбутніми контейнерами. Яка згідно з санітарними нормами має становити 20 метрів.

Однак з мешканцями поруч розташованих будинків ніхто не розмовляв. І написана заява в поліцію - перший крок їхньої боротьби проти сусідства із сміттєвими контейнерами. 

Читайте також: У міського голови Рівного з`явився новий заступник (ВІДЕО)