Свій курорт на гліцериновому озері. Всього лише за 5 тисяч доларів. На останній сесії Рівненської обласної ради, депутати продали ділянку на березі Білого озера, що на півночі Рівненщини, невідомій особі. Ціна питання 150 тисяч гривень. У місцевій громаді кажуть, нічого про це не знали. Мешканці сусідніх сіл тепер бояться, що їм обмежать доступ до озера. Що буде далі - загадка. Хто причетний до цього рішення, розбирався Дмитро Тригубець.

Вона перебувала у постійному користуванні аварійно-рятувальної станції. Територія елітна, на самому березі озера та знаходиться поруч із трасою, яку не так давно відремонтували. Відтепер майбутній власник, окрім не великих будинків для відпочинку, які до слова, розмістив тут і раніше - матиме право звести тут повноцінний відпочинковий комплес, туристичну базу чи кемпінг. Таку можливість депутати йому надали менш як за 150 тисяч гривень.

А це село Рудка. Найближчий до озера населений пункт. Про ситуацію з земельною ділянкою тут чули, проте не дивуються, мовляв таке тут уже не перший рік. Кажуть, місцеві регулярно там відпочивають та побоюються що через деякий час, доступ до берегової зони взагалі буде обмежено.

За словами голови Вараської територіальної громади - ситуація на озері все більш стає схожою на хаос. Там відсутні будь-які правила гри. Про продаж ділянки дізнались із ЗМІ. Каже - про процес продажу їх ніхто і не повідомляв.

Нині на території заповідника, де знаходитсья озеро є проблеми з туристичною інфраструктурою та сміттям. Каже, планують зайнятись цим питанням, можливо навіть створити і відповідну комунальну структуру. Повертаючись до теми ділянки, яка донедавна належала обласній рятувально-аварійній службі: ми запитали у її директора, чи вплине продаж землі на роботу установи, яка готує майбутніх водолазів для роботи на водних об'єктах усієї області. На що той відповів - у приміщенні яке там знаходиться, і далі будуть готувати рятувальників.

І справді розробили проект землеустрою ще за минулого скликання обласної ради. Головував тоді - Олександр Данильчук. А от віднедавна, вже будучи депутатом пролобіював її вилучення та можливість подальшого продажу.

Через оцінку її у менш як 150 тисяч, дане питання не винесли на сесію. Проте екс-голова облради, вніс його з голосу, вже в ході пленарного засідання. Ніяким чином регламент обласної ради це не порушило, ба більше депутатам воно було відоме, адже обговорювалось на профільних комісіях.

А продали земельну ділянку Росошику В'ячеславу Васильовичу своїми голосами представники "Свободи", "Радикально партії Ляшка" та "Слуги Народу" у повному своєму складі. Про особу, яку обласні управлінці називають інвестором, не відомо абсолютно нічого. Відсутні дані у реєстрах юридичних та фізичних осіб. Очевидно, що землею останній, а може й зовсім не він, зможе розпоряджатись вже після того, як голова облради підпише відповідний договір купівлі.

Читайте також: Спецтехніка розчищає дороги Рівненщини через ожеледицю