Фото ілюстративне
Про це небезпечне вкрай заразне вірусне захворювання говорили під час чергового онлайн-брифінгу Рівненської облдержадміністрації учора, 7 грудня.

"67,7% дітей до року на Рівненщині вакциновані від кору. Друге щеплення (у віці 6 років) отримали 74,5%", - зазначили на брифінгу.

Крім того, наголосили, що кір - небезпечне вкрай заразне вірусне захворювання, яке поширюється дуже швидко. Одна людина може заражати 14. Дев’ять з десяти людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені. Кір може мати серйозні ускладнення. Під особливою загрозою - діти віком до п’яти років.

Серед ускладнень кору- отит, бронхіт, пневмонія, енцефаліт. Кір може спричинити навіть смерть. Цей недуг небезпечний і для вагітних: він може стати причиною розвитку ускладнень, передчасних пологів чи мимовільного аборту (викидня).

Специфічного лікування від кору немає. Найкращий захист - вакцинація. В Україні комплексна вакцина від кору, паротиту і краснухи (КПК) внесена до Національного календаря профілактичних щеплень. Вона безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. Діти отримують її безоплатно.

Читайте також: Рівненщина отримала 2344 ноутбуки для освітян