Фото ілюстративне
Сьогодні відбулося оперативне засідання комісії з питань ТЕБ та НС під час якого ухвалили рішення щодо переходу до "жовтої зони". "Жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом встановлюється на усій території громади від сьогодні, 7 грудня.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Найважливіша зміна, яка передбачена протоколом комісії стосується пасажирських перевезень. Адже нарешті нас, як мерів міст, було почуто і відсьогодні буде дозволено перевезення 50% стоячих пасажирів від загальної кількості стоячих місць у громадському транспорті. Мова йде про тролейбуси та маршрутні таксі, - йдеться у дописі.

Також важливим пунктом протоколу є вимога щодо пільгового перевезення. Щоб не було проблем з доїздом медичних працівників, служб критичної інфраструктури в ранішній час, пенсіонери зможуть користуватися правом на пільговий проїзд з 10 години ранку і впродовж дня.

Прошу поставитися до цього рішення з розумінням, адже це допоможе нам розвантажити транспорт в період пікових навантажень. Потрібно дотримуватися карантинних обмежень, щоб вже у січні-лютому не отримати новий сплеск випадків хвороби, - написав Олександр Третяк.

Читайте також: В Україні за добу виявили 8655 нових випадків COVID-19