У Рівненському районі загинув чоловік, бо замерз на вулиці. А у селі Старий Корець ледь не померла жінка. Її вчасно привезли у лікарню. Деталі у сюжеті Ольги Данілюк.

По дорозі додому у селі Грозів на Рівненщині замерз сорокарічний чоловік. До власної оселі йому не вистачило дійти лише кілька метрів. А уже зранку 4 грудня на одній з вулиць сусід виявив його тіло.

Того ж дня від переохолодження ледь не загинула і 49-річна жінка із села Старий Корець. Її каретою швидкої допомоги доставили в Корецьку лікарню. Жінка обморозила пальці та частково стопи обох ніг. Наразі лікарі борються за те, аби не довелося ампутувати їй кінцівки.

В обласній лікарні кажуть, з початку цього місяця пацієнтів з обмороженням до них не поступало. Але кожної зими кілька десятків осіб таки лікувати доводиться.

Тому особливо в зимову пору року радять одягатися відповідно до погоди. А ще уникати тривалого перебування на холоді. Не можна розтирати руки снігом і в жодному разі не зігріватися алкоголем.

Тому з приходом зими рятувальники закликають громадян бути обережними та не нехтувати правилами власної безпеки, аби не поповнювати статистику смертей від переохолодження. 

Читайте також: Засніжило: на трасі Рівне-Луцьк кілометрові затори (ФОТО)