Майже 300 тисяч гривень - платники податків Рівного виділили на інтерв'ю та сюжети про мера. Новини з таким заголовком днями з'явилися в інформаційному полі. Це дуже обурило місцевих. Адже перед цим Олександр Третяк у прямому ефірі розповідав, що усе безкоштовно. Ілля Томашевський з подробицями.

Олександр Третяк вже рік на посаді міського голови Рівного. З цього приводу на телеканалі UA:Рівне відбувся прямий ефір із представниками місцевих медіа. Журналісти ставили питання меру стосовно різних сфер - одне з них звучало наступним чином.

Втім, після ефіру журналісти з'ясували протилежне. Зокрема, у вересні Виконавчий комітет Рівненської міської ради оголосив відкриті торги на закупівлю послуг телебачення. Через два тижні вони були скасовані через відсутність потрібної кількості учасників. Згодом знову були оголошені аналогічні відкриті торги, які відмінили з тої ж причини.

Через відсутність достатньої кількості тендерних пропозицій закон дозволяє замовникам самостійно проводити закупівлі без торгів. Чим і скористалися у Рівненській міській раді та заключили договір на суму 294 тисячі гривень із «5 каналом». Власником якого є лідер політичної партії "Європейська солідарність" та однопартієць Олександра Третяка.

Чому ж у прямому ефірі Олександр Третяк говорить одне, а з відкритих джерел бачимо інше, ми вирішили спитати особисто. І мер відповів, що мова йшла про зовсім різні ефіри, де він був запрошеним гостем. А за висвітлення досягнень Рівненської міської ради і справді виділяються кошти.

Загалом на піар міської ради Рівного з бюджету виділено майже півтора мільйони гривень лише на 2021 рік. Такою сумою орієнтувалися на сусідні міста, де на розвиток інформаційного простору виділили подібні, а подекуди і врази більші суми.

Читайте також: На майдані Незалежності у Рівному почали встановлювати штучну ялинку (ФОТО)