Команда «Лінії життя» завітала у Вербський ліцей з нагоди Всеукраїнського дня добрих справ «Щедрий Вівторок». Для учнів старших класів команда професіоналів провела благодійний майстер-клас з порятунку життя.

Учні Вербського ліцею мали нагоду взяти участь у майстер-класі з домедичної допомоги в рамках проєкту Лінія життя, спростувати міфи та закріпити свої теоретичні знання. Про це розповіла активістка Віта Костюк.

“Навчання домедичної допомоги в школі потрібно зосереджути на навичках, тому що ефективна серцево-легенева реанімація має вирішальне значення для виживання. Але навички – не єдиний фактор під час проведення СЛР сторонніми спостерігачами. Людині потрібно досить впевненості, наприклад, передбачувана здатність виконувати ефективну СЛР.” – зазначила жінка у дописі.

Тренування зміцнюють упевненість потенційних рятувальників у тому, що вони можуть ефективно виконувати СЛР. Але навіть навчені люди виконують СЛР лише у 30–55% випадків. Основними причинами відмови рятувати життя потерпілого є страх та недовіра до самого себе. І тут не оминути розвиток м’яких навичок, щоб навчитися бути самозарадними і готовими брати відповідальність за свої дії або бездіяльність.

Джерело: Горинь.Інфо.

Читайте також: Рівненські плавці здобули перемоги на Чемпіонаті України