Фото ілюстративне
На території села Корост Сарненської міської територіальної громади протягом останніх п?ятнадцяти, а то і більше, років зберігалися небезпечні для людей і довкілля хімічні засоби захисту рослин, які залишилися у спадок громаді від колишніх сільськогосподарських підприємств, що функціонували на території села Корост.

Про це інформують в пресслужбі Сарненської міської ради.

За дорученням міського голови протягом листопада-грудня 2021 року проводили організаційні та практичні заходи щодо вивезення та утилізації цих хімічних речовин.

Так, у листопаді особовий склад хімічно-радіологічної лабораторії АРЗ СП ГУ ДСНС України у Рівненській області перетарювали хімічні речовини із залізобетонного контейнера в іншу посудину для подальшого вивезення. А в грудні працівниками спеціалізованого підприємства із Житомирської області, яке має відповідні дозвільні документи на перевезення та утилізацію цих небезпечних речовин, вивезли із території Сарненської громади, для утилізації на це підприємство.

Проведеними роботами ліквідували небезпеку та попередили можливу надзвичайну ситуацію, яку несли ці небезпечні хімічні речовини.

Читайте також: На Рівненщині відбуваються масштабні тактико-спеціальні навчання