Автомобіль "швидкої" отримала Рівненська міська лікарня від шпиталю Польщі. А також медичні препарати та обладнання. Гуманітарна допомога надійшла із Люблінського воєводства. Загальна вартість отриманого понад 10 мільйонів гривень. Більше подробиць - дивіться далі у сюжеті.

Медичні препарати, перев'язочні матеріали, обладнання та карета швидкої медичної допомоги. Усе це у вигляді гуманітраної підтримки перейшло у власність Рівненської міської лікані. Швидка марки «Citroen» повністю облаштована і має електричний кардіограф.

Серед медичного інвентарю: 6 операційних столів, 2 тисячі захисних костюмів від COVID-19, перев’язувальні матеріали, засоби для офтальмології та інше приладдя.

Автомобіль разом з устаткуванням переданий від Люблінського воєводства. Міська лікарня упродовж 10 років тісно співпрацює з обласним шпиталем міста Біла Подляска. Тамтешні медики вже вдруге передають реанімобіль у Рівне. Загалом з Польщі вже привезено 4 таких карети.

Напередодні у телефонній розмові із обласним керівництвом Віцемаршалок Люблінського воєводства Збігнєв Войцеховські повідомив про готовність передати гуманітарну допомогу від лікарні в Білій Подляскій.

Вартість отриманого інвентарю понад 10 млн грн. Однак, до Рівного надійшла ще не уся допомога. Решту медичного устаткування доставлять в лікарню вже наступного тижня. Користуватись ж каретою швидкої медики зможуть опісля її розмитнення. 

Читайте також: 12 гривень за проїзд: у Рівному планують запровадити нічний тариф у громадському транспорті (ВІДЕО)