За 12 місяців Теруправління ДБР Хмельницького направило до суду 66 кримінальних проваджень за фактом вчинення корупційних правопорушень, з яких 35 справ щодо одержання хабарів. Сума одержаної неправомірної вигоди за звітний період становить майже 1,5 млн гривень.

Серед найгучніших справ за цей рік Рівненщина займає перше місце.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року правоохоронець погодився взяти участь у злочинній схемі, яку йому запропонувала цивільна особа. Зокрема старший інспектор запропонував своєму колезі — працівнику Управління патрульної поліції, допомогти призначити останнього на посаду начальника одного з відділів поліції ГУ НП в Рівненській області за 100 000 доларів США.

А 6 листопада 2020 року інспектор поліції та цивільна особа були затримані після одержання частини неправомірної вигоди у сумі 21 400 доларів США в порядку ст. 208 КПК України. Наступного дня їм було повідомлено про підозру. Згодом фігурантам було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Таким чином, особи обвинувачуються у незакінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах та за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

На другому місці Буковина, де при отриманні неправомірної вигоди в розмірі 100 000 гривень затримали учасників ОЗГ. 

І на третьому місці справа щодо затримання  «на гарячому» посадовців кримінальної поліції Хмельниччини, які вимагали 10 000 доларів США за приховування злочинів. 

Читайте також: До 15 років за гратами: на Рівненщині судитимуть обвинуваченого у вбивстві трирічної давнини