Фото ілюстративне
Жителі Рівненщини можуть імунізуватися від COVID-19 у пунктах щеплення, що діють при Центрах ПМСД, амбулаторіях, інших медзакладах в населених пунктах області.

Всього на Рівненщині функціонує 130 пунктів щеплення, 6 центрів масової вакцинації, а також працюють 48 мобільних бригад, які вакцинують організовані професійні колективи.

Зробити щеплення можна вакцинами: AstraZeneca, Pfizer, Moderna та CoronaVac. Усі вакцини, схвалені ВООЗ для екстреного застосування та потребують дводозного введення.

Вакцинація є безоплатною.

«Щепитися можна не лише в центрах масової вакцинації і ЦПМСД, а і в амбулаторіях. Для нас важливо, що вакцина доступна у сільських населених пунктах, оскільки зараз ускладнюються погодні умови, а пріоритетною групою є люди віком 60+. Це категорія осіб, у яких найбільший ризик ускладнень від хвороби. Нещеплені люди піддаються вищому ризику захворіти на коронавірусну інфекцію та померти від ускладнень, ніж щеплені двома дозами вакцини», - наголосила координаторка із вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк.

Де працюють пункти щеплення від COVID-19 у Рівненській області - читайте за посиланням.

Читайте також: Яка кількість дітей на Рівненщині захворіла на COVID-19?