Серед них: Жорнів, Крилів та Черешнівка. Поки що він є лише у соціально-важливих установах, як-от: фельдшерських пунктах, школах чи будинках культури. Нагадаємо, до кінця року інтернет мала отримати сотня віддалених сіл на Рівненщині. Нині він є лише у половині з запланованих. Чи зможуть скористатись послугами провайдера усі місцеві у власних домівках та у скількох селах наблизяться до благ цивілізації, далі у сюжеті.

У селі Жорнів, Крилів та Черешнівка, що на Дубенщині відтепер є швидкісний інтернет. В останньому населеному пункті до мережі під'єднали фельдшерсько-акушерський пункт. В нинішніх умовах, це розширить можливості місцевих медиків. За потреби, вони зможуть отримати фахові консультації вузькопрофільних спеціалістів, а мешканці села - вчасну та кваліфіковану допомогу.

У селі Жорнів до інтернету під'єднали місцевий клуб та гімназію. Там
навчається пів сотні учнів у дев'яти класах. За словами заступника директора освітньої установи - інтернет є у кожному. Таку ініціативу називає не подарунком, а скоріше життєвою необхідністю. Особливо під час "червоної зони" та дистанційного навчання, яке у селі і досі.

За словами голова Варковицької територіальної громади - у селі Крилів є проблеми з покриттям. Це стосується усіх провайдерів мобільного зв'язку. Нині там закінчують ремонтні роботи у місцевому клубі. Однак, інтернет-мережа там вже є. До неї планують підключити і будинки. Усі місцеві, які виявлять таке бажання будуть мати змогу користуватись швидкісним інтернетом.

На проведення швидкісного інтернету до віддалених сіл виділили понад 15 мільйонів гривень субвенції. За словами заступниці голови Рівненської ОДА Іванни Смачило - її планують реалізувати вже до кінця поточного року.

Наразі із сотні передбачених програмою сіл, де мають підключити інтернет він з'явився лише у половині.

Читайте також: Декілька експонатів представлятимуть Рівненщину в музеї Львова