У Рівному на останньому поверсі багатоквартирного будинку будують величезний балкон. Хто це робить і для чого - для мешканців загадка. Однак це їм приносить чимало незручностей. У квартирі поверхом нижче вже стеля у тріщинах. Люди бояться, що гігантський балкон зруйнує будинок, бо він вже старий. Звертаються у всі можливі інстанції, але безрезультатно. Дмитро Тригубець розбирався у ситуації.

Ось цей загадковий і небезпечний балкон у будинку, що на вулиці Паркова, 2. Його будують вже 5-ий рік. З одного боку - каркас уже готовий. Ймовірно, незабаром будуватимуть іншу частину. У сусідів шок, кажуть, будинку вже з пів сотні років. Він і без того у тріщинах. А у квартирі поверхом нижче - вже зруйнована стеля.

Така ситуація у будинку ще з 2016 року. Тоді власник квартири № 16 через несучі стіни житлової чотирьохповерхівки вивів назовні 12 двометрових металевих балок. Після того мешканці забили на сполох, звертались до усіх можливих інстанцій, в тому числі і до колишнього міського голови. Як наслідок - роботи припинились. Однак днями, тут знову продовжили монтувати каркас.

Навіщо власнику квартири такий балкон, не мають і гадки. Підозрюють, що це можуть бути навіть додаткові кімнати.

За словами головного архітектора міста Дмитра Котлярова, про ситуацію йому відомо, як і те, що ніяких дозвільних документів на ці роботи просто не існує.

Зазначає, таких ситуацій по місту вистачає. Однак цей випадок найбільш показовий. За його словами, місто на процес повпливати не може - радить голові ОСББ звертатись до суду. Виходить досить цікава ситуація - у міській раді створена ціла комісія з питань хаотичної забудови. Очільник об'єднання співвласників має свою версію, чому вона та відповідні компетентні підрозділи міськради закривають очі на ситуацію.

За його словами, квартира належить Рожчук Ірині. Згідно з даними з відкритих реєстрів вона є керівником десятка компаній. Навіть, громадського формування з охорони правопорядку.

Зв'язатись з Іриною Рожчук нам не вдалось. У цій квартирі ніхто не проживає. Голова ОСББ каже, буде звертатись до суду. Однак, чи зможе і там знайти управу на тих, хто вже 5-ий рік намагається на четвертому поверсі збудувати велетенський балкон - невідомо.

Читайте також: Субсидія на опалювальний період: скільки домогосподарств Рівненщини її отримує?