Про те, що на недобросовісних паркувальників чекає евакуація, повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

"Продовжуємо вивчати питання з евакуацією – а саме орендою евакуаторів та місцями, куди мають відвозити авто. Попереджаю рівнян – якщо власники авто будуть лишати свої машини у заборонених місцях і вони заважатимуть проїзду снігоочисної техніки – їх будуть оперативно евакуйовувати. Завчасно прошу водіїв та пасажирів пам’ятати про правила дорожнього руху та безпеку й комфорт кожного жителя міста", - наголосив Олександр Третяк.

Крім того, міський голова перечислив підготовлені майданчики, де водії великогабаритного транспорту зможуть перечекати зимову негоду.

"Минулої зими, ми відчули велику проблему з великою кількістю великовантажного транспорту, який заповнює наші дороги під час сильних снігопадів та у період ожеледиці. Фури, які сотнями їхали у торгові точки міста через Рівне, провокували безліч проблем: від частих заторів на дорогах до повного блокування транспорту та дискомфорту для пересування місцевих жителів", - прокоментував мер Рівного.

То ж цьогоріч напрацювали рішення, котре зменшить рух великогабаритного транспорту містом в період сильної негоди і підготували три майданчики для відстою:

  1. Перший майданчик для фур буде розташовано на території сільськогосподарського ринку на вулиці Млинівській. Там може одночасно перебувати до 50 фур.
  2. Другий – на території Рівненського аеропорту перед терміналом. На цій ділянці теж ми зможемо розмістити до 50 транспортних засобів
  3. Третій – зі сторони сарненського кільця поблизу кафе «Райський сад» (вулиця Польова, 4) вміщатиме одночасно до 10 фур.

Зі сторони Києва дороги у період сильної негоди, заметілі та ожеледиці будуть розчищати у першу чергу аж до кільця по вулиці Київська. Якщо ситуація буде максимально критичною, працівники патрульної поліції будуть розвертати великогабаритний транспорт у напрямку об’їзної дороги до майданчика на території аеропорту.

Читайте також: На дорогах Рівненщини встановили ще дві камери відеонагляду (ВІДЕО)